Bursa'da 1976 yılında kurulan Gökçelik, 49 yıllık tecrübesiyle yurt içi ve yurt dışı pazarlarına 10 binden fazla raf sistemi sunuyor. Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 5 fabrikasında 400 kişiye istihdam sağlayan şirket, perakende sektöründen fabrikalara, lojistik depolarına kadar geniş bir yelpazeye hizmet veriyor. Seri üretim yanında özel tasarım raf imalatı da gerçekleştiren firma, Türkiye ekonomisine ve ihracatına önemli katkılar sağlıyor.

49 Yıllık Başarı Hikayesi

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) ve bakkallar için çelik raf üretimiyle başladıklarını belirtti. Depo ve raf sistemlerinde Türkiye'nin öncü firmalarından biri olduklarını vurgulayan Aras, perakende sektörüne geçişle ürün yelpazesini genişlettiklerini ve teknolojiye yatırım yaparak sektördeki yerlerini sağlamlaştırdıklarını ifade etti. Kazançlarını sektörlerine tekrar yatırarak sürekli gelişme ve büyüme hedeflediklerini dile getirdi. Dünyada bu alanda en üst ligde yer aldıklarını savunan Aras, sürekli yenilikçi yaklaşımlarıyla rekabet güçlerini artırdıklarını söyledi. Firma, ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de ofisleri ile global pazarlara ulaşım sağlıyor.

80 Ülkeye İhracat ve Global Ulaşım

Gökçelik, İngiltere, Almanya, Fransa, Belçika gibi ülkelerin de yer aldığı 80'den fazla ülkeye ihracat yapıyor. Yüzde 100 yerli üretimle döviz kazanan şirket, fabrikaların lojistik ve depolama sistemlerinin üretimini ve montajını da üstleniyor. 10 binden fazla ürün çeşitliliği sunan firma, teknolojik gelişmelere paralel olarak ürün gamını güncel tutuyor. Avrupa'da gelişmiş teknolojiyle üretim yapan ülkeler arasında Almanya'nın lider konumda olduğunu, Türkiye'nin ise ikinci sırada yer aldığını belirten Aras, Türkiye'nin bu konumunu demir çelik ve metal işleme makineleri üretimine bağlıyor. Gökçelik, bu alanda öncü firmalar arasında yer alıyor.

Nanoteknoloji ve Geleceğe Yönelik Yatırımlar

Yalçın Aras, bir yıl içerisinde nanoteknoloji kullanarak daha hafif ve dayanıklı raf sistemleri üretmeyi hedeflediklerini açıkladı. En fazla ihracatın AB ülkelerine yapıldığını vurgulayan Aras, tamamen yerli üretimle döviz kazanmayı amaçladıklarını belirtti. Mekanik ve elektronik ürünler üreten Gökçelik, kendi teknolojisini geliştiriyor ve ihracatını artırıyor. 100 bin metrekarelik depoları insansız çalıştırabilecek teknolojiye sahip olduklarını ve bu teknolojiyi kullandıklarını belirten Aras, dünyanın önde gelen e-ticaret firması Amazon ile çalışmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Amazon'un İngiltere'deki depo kurulumunu A'dan Z'ye üstlendiklerini ve bu başarının sektörde tanınırlıklarını artırdığını sözlerine ekledi. Gökçelik, geleceğe yönelik yüksek hedeflerle çalışmalarına devam ediyor.